Locaties

De FPK van Inforsa bevindt zich op de Duivendrechtsekade 55 in Amsterdam. Er zijn binnen de FPK acht afdelingen. Een afdeling biedt ruimte voor acht tot negen cliënten.

Op de afdelingen verblijven mannen en vrouwen door elkaar. De afdelingen zijn georganiseerd volgens het zorgprogramma voor korte justitiële titels (korter dan anderhalf jaar) en het zorgprogramma voor lange titels, zoals tbs.

Faciliteiten
Elke afdeling heeft een gezamenlijke woonkamer, keuken en een activiteitenruimte. Cliënten verblijven in de FPK op een eenpersoonskamer met aansluiting voor radio, tv en computer. Op de kamer zijn een douche, wastafel en wc aanwezig.

De FPK heeft een eigen binnentuin. In het restaurant van de kliniek is een kleine winkel aanwezig. Hier kunnen cliënten zaken voor dagelijks gebruik kopen, zoals postzegels en enkele toiletartikelen.

Een huisarts en tandarts houden spreekuur in de kliniek. Ook een kapper, pedicure, fysiotherapeut en opticien komen regelmatig langs. Cliënten kunnen hier tegen betaling gebruik van maken.

Bezoek
Cliënten kunnen alleen bezoek op afspraak ontvangen. Bezoek is in principe de gehele dag mogelijk, tenzij cliënten therapie hebben, tijdens de etenstijden, of als er andere afspraken gelden. Als hier gegronde redenen toe zijn, kan het bezoek worden beperkt. Bezoekers worden voorafgaand gescreend. Alcohol, drugs en andere contrabande zijn in de kliniek niet toegestaan.

Het bezoek moet zich, net als cliënten, aan bepaalde regels houden. Deze regels worden met cliënten en bezoekers besproken en staan in een folder die u op de afdeling kunt vinden.

Internet en telefoneren
In principe kunnen cliënten hun telefoon en laptop gebruiken. Er is wifi op de afdeling. Het gebruik van mobiele telefoons is toegestaan op uw kamer, in de gesprekskamer of de binnentuin. Dit om overlast voor anderen te voorkomen.

Soms zijn er aanwijzingen dat het beter is geen telefoon of laptop te gebruiken, bijvoorbeeld omdat uw behandeling of uzelf hieronder lijdt. In dat geval kan telefoon- of internetgebruik worden verboden.