Forensisch Jeugdteam Inforsa
Het Forensisch Jeugdteam (FJT) van de FAZ is actief binnen de regio Amsterdam. Dit outreachende team onderscheidt zich van de andere teams vanwege de leeftijd van de jongeren: dit team behandelt jongeren vanaf 15 jaar tot en met 23 jaar. De nadruk ligt bij het ontwikkelen van gezond en sociaal gedrag. De geboden zorg is een combinatie van outreachende zorg en poliklinische zorg. Daarnaast biedt het FJT systeemgerichte behandelingen: de naasten van cliënten worden dan intensief betrokken.
Het FJT is gecertificeerd conform de CCAF-norm.
Bekijk de folderWij helpen jongeren; deze jongeren hebben vaak door hun gedrag contact gehad met de politie, of lopen dat risico. Mogelijk is er sprake van psychische problemen, een verslaving en/of een licht verstandelijke beperking. Dit kan van invloed zijn op het dagelijks leven, zoals thuis, op het werk of op school.
Wat wij jou bieden
Wij helpen om jezelf beter te leren begrijpen en beter om te gaan met de dingen waar je tegenaan loopt. Samen kijken we naar wat nodig is om te voorkomen dat je opnieuw in de problemen komt. We richten ons ook op wat justitie wil dat er verandert.
Onze manier van werken
Wij werken systeemgericht, dat betekent dat we de mensen die belangrijk voor je zijn — zoals je familie, vrienden en eventuele hulpverleners — zoveel mogelijk betrekken bij jouw behandeling. We werken ‘ambulant’, dat betekent dat we niet alleen bij ons op kantoor afspreken. Een afspraak kan ook bij jou thuis, op school, of op je werk zijn.
Het team
Ons team bestaat uit diverse behandelaren, waaronder artsen, verpleegkundigen, gedragsdeskundigen en maatschappelijk werkers. We kunnen ook iemand inschakelen die je helpt met opleiding, werk of dagbesteding.
Werkwijze
Dit zijn de fases die je doorloopt na je aanmelding:
1- Intakefase
De intake is een eerste kennismakingsgesprek met twee behandelaren. Tijdens dit gesprek willen we graag weten wie jij bent, over je leven tot nu toe en wat er nu speelt. Familie en andere belangrijke personen zijn welkom bij dit gesprek. Na de intake volgt een adviesgesprek en wordt de zorg gestart.
2- Diagnostische fase
We gaan samen met jou uitzoeken wat er precies aan de hand is. Bijvoorbeeld door vragen te stellen, een vragenlijst in te vullen of een onderzoek te doen. Wanneer je bent verwezen door de reclassering maken we een delictanalyse. Dit doen we, om het delict en alles wat daarbij meespeelde beter te begrijpen. Samen maken we een behandelplan dat bij jou past.
3- Behandelfase
Bij Inforsa bieden we behandeling voor bijvoorbeeld verslaving, ad(h)d, somberheid, autisme, trauma en het omgaan met emoties. Medicatie kan onderdeel zijn van de behandeling. We hebben aandacht voor praktische zaken zoals opleiding, werk, omgaan met geld en wonen. Ook kunnen we ondersteuning
bieden aan ouders en opvoeders.
4- Afsluitende fase
De behandeling wordt afgesloten wanneer er rust en stabiliteit is, het risico dat je met de politie in contact komt laag is en je onze zorg niet meer nodig hebt. De afsluiting wordt ruim van tevoren met jou besproken. Samen kijken we of er verdere hulpverlening nodig is en wat dat moet zijn.
Aanmelden
Aanmelden kan via: aanmeldingFAZ@inforsa.nl
Inhoudelijk overleg: T. 020 – 590 45 54
Voor de financiering hebben we het volgende nodig:
- In geval van adolescenten- of jeugdstrafrecht: een verwijzing van een huisarts of medisch specialist en daarnaast het vonnis van de rechtbank
- In geval van een veroordeling in het volwassen strafrecht: een IFZO
- Indien cliënt wel Top 600/400 is maar geen kader heeft: een verwijzing van een huisarts of medisch specialist
Waar kun je ons vinden?
Forensisch Jeugdteam West
Baarsjesweg 224
1058 AA Amsterdam
020-5904554
Forensisch Jeugdteam Oost
Wisselwerking 46-48
1112 XR Diemen
020-5908850