Veilige en waardige zorg

Meer info over de verslavingsreclassering

Alle informatie over de verslavingsreclassering kun je terugvinden op de website van de Stichting Verslavingsreclassering GGZ (SVG)

Netwerkorganisatie verslavingsreclassering
De SVG is een netwerkorganisatie van tien regionale verslavingszorginstellingen met een reclasseringsafdeling en een landelijk bedrijfsbureau. Dit netwerk zet zich in voor de begeleiding en re-integratie van verslaafden die met justitie in aanraking zijn gekomen. Ook zorgen zij voor effectieve sancties door toezicht te houden op (bijzondere) voorwaarden, justitiabelen door te leiden naar zorg en gedragstrainingen te geven. Inforsa Reclassering maakt deel uit van dit netwerk.

Het stafbureau van de SVG in Amersfoort ontwikkelt beleid en behartigt de belangen van de instellingen. De instellingen vormen samen het bestuur van de SVG. Het bestuur bepaalt het strategisch beleid. Bij het maken van beleid werkt de SVG nauw samen met partners als Reclassering Nederland, Leger des Heils, GGZ Nederland, het Openbaar Ministerie, het ministerie van Justitie en Veiligheid en het gevangeniswezen.

Meer informatie is te vinden in de folder Reclasseren met zorg van de SVG

Actueel op gebied van verslavingsreclassering

Sinds 1 april 2014 is het adolescentenstrafrecht officieel in werking. Hiermee krijgen rechters, openbaar ministerie, reclasseringsorganisaties en andere ketenpartners een breder pakket aan maatregelen om adolescenten aan te pakken. Afhankelijk van de ontwikkeling van de jongere kan worden gekozen voor jeugdstrafrecht of gewoon strafrecht. Bekijk in het filmpje wat er precies verandert.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2019 Inforsa - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Onderdeel van  Arkin