Veilige en waardige zorg

Afdelingen en faciliteiten KIB

De Kliniek Intensieve Behandeling (KIB) heeft drie gesloten afdelingen: twee voor instroom en één voor terugplaatsingtrajecten. Op elke afdeling is plaats voor negen cliënten. De KIB beschikt over een hoge beveiligingsgraad waardoor zij in staat zijn om te werken met de moeilijkste doelgroepen in de GGZ.

Afdelingen instroom

Deze afdelingen brengen de problematiek van de cliënt in kaart. De vraag van de verwijzer dient hierbij als leidraad. Samen met de verwijzer en de cliënt wordt vervolgens gezocht naar mogelijkheden voor een passende behandeling binnen de KIB. Het belangrijkste doel is het herstellen van de relatie tussen cliënt en het verwijzend behandelteam.

Afdeling uitstroom

Deze afdeling bereidt de cliënten voor op terugplaatsing naar de afdeling van herkomst of, indien nodig, naar een andere afdeling binnen de reguliere GGZ. Daarnaast is deze afdeling gespecialiseerd in het zoeken naar behandelmogelijkheden bij de verwijzende instelling en verantwoordelijk voor het nazorgtraject. Dit om een nieuwe impasse te voorkomen.

Healing environment

Er is op de KIB aandacht voor de fysieke omgeving van de verblijfsvoorzieningen. Er is geïnvesteerd in een gastvrije, uitnodigende omgeving om ook op die manier escalaties en separaties te voorkomen. Kleur, daglicht, ruimte en een rustige maar aantrekkelijke inrichting zijn bijvoorbeeld bepalende elementen. De KIB heeft een comfortroom, waar mensen in een rustige en vriendelijke omgeving tot rust kunnen komen. Cliënten kunnen zelf aangeven dat zij gebruik willen maken van deze ruimte om zich meer te kunnen ontspannen of te ontladen. Zij hebben de mogelijkheid om zelf te kiezen voor bepaalde wandkleuren, lamplicht, achtergrondmuziek.

Een healing environment gaat verder dan de fysieke omgeving en heeft ook van doen met routines en gewoontes op de afdeling en de attitude van de medewerkers. Zo kan bij de KIB 1-op-1-begeleiding geboden worden in de comfortroom of in de afzonderingskamer als de situatie daar om vraagt.

Foto’s van Inforsa KIB Vlaardingenlaan

[slideshow_deploy id=’2259′]

Faciliteiten

Cliënten verblijven in de KIB op een eenpersoonskamer met aansluiting voor radio, tv en computer met internet. Elke kamer heeft een douche, wastafel en wc. Hieronder vindt u een deel van de faciliteiten van de afdeling:

  • Iedere afdeling heeft een gezamenlijke woonkamer, keuken en rookruimte. Ook zijn er mindervalidenkamers beschikbaar.
  • Er zijn comfortrooms op de afdelingen, waar cliënten in een rustige en vriendelijke omgeving tot rust kunnen komen. Ook is er een ontspanningsbadkamer.
  • Er is een afzonderingsruimte aanwezig.
  • De cliënten kunnen gebruik maken van de tuin op de begane grond. In de kliniek is ook een stilteruimte, oefenkeuken, muziekruimte, creatieve ruimte en sportzaal aanwezig.

 

 

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2019 Inforsa - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Onderdeel van  Arkin