Veilige en waardige zorg

Kliniek Intensieve Behandeling

De Kliniek Intensieve Behandeling (KIB) biedt klinische overname of verpleegkundige consultatie wanneer een behandeling in een reguliere GGZ-kliniek is vastgelopen of dreigt vast te lopen. Deze ontwrichting kan verschillende oorzaken hebben. Zoals ernstige gedragsproblemen of agressie, zeer complexe problematiek met comorbiditeit of een problematische interactie tussen cliënt en behandelteam.

Expertise
De KIB heeft de expertise en ervaring in huis om de impasse in de behandeling te doorbreken. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de cliënt en verwijzende instelling.

Werkgebied
De KIB van Inforsa is een derdelijnsvoorziening en ondersteunt met name GGZ-instellingen in Noord-Holland, Friesland, Groningen, Overijssel en Drenthe. Instellingen in andere regio’s kunnen terecht bij één van de andere vier KIB’s in Nederland. Het gaat om CIB Palier, KIB Eindhoven, KIB TrajectumKIB van der Hoeven Kliniek en De Jutters. Zie tevens KIB Nederland.

Overname of consultatie

Na aanmelding bij de KIB komt het Consultteam bij de verwijzende instelling langs om de situatie in kaart te brengen. De KIB kan de cliënt opnemen voor een periode van drie of zes maanden of ter plekke verpleegkundige consultatie bieden. In beide gevallen brengt de KIB de ontwrichting in kaart en maakt een overdraagbaar begeleidingsadvies. Daarna kan cliënt weer verder worden behandeld in de verwijzende kliniek. Indien langdurige intensieve behandeling nodig is, kan de cliënt in overleg aangemeld worden voor Langdurige Intensieve Zorg (LIZ).

Mocht u nog vragen hebben met betrekking tot de KIB, dan kunt u telefonisch contact opnemen met het Consultteam via telefoonnummer 020-590 11 40 of een mail sturen aan consultteamklinischintensief@inforsa.nl

Cliënt direct aanmelden

U kunt het aanmeldformulier van de KIB digitaal invullen en aan ons faxen. Download het aanmeldformulier KIB. Mocht u vragen hebben over een aanmelding dan kunt u bellen met het opnamesecretariaat KIB via 020-590 11 40

Wachttijd

De gemiddelde wachttijd varieert. Voor actuele wachttijden kunt u contact opnemen met het Consultteam via 020-590 11 40

Locatie en route informatie KIB

Bekijk de contactpagina

 

 

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2019 Inforsa - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Onderdeel van  Arkin