Veilige en waardige zorg

Afdelingen en faciliteiten FPK

Er zijn binnen de Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK) acht afdelingen. Een afdeling biedt ruimte voor acht tot negen cliënten. De afdelingen zijn verdeeld over een zorgprogramma Kort en een zorgprogramma Lang:

Zorgprogramma Kort
Het zorgprogramma Kort is bedoeld voor cliënten met justitiële titel korter dan circa 1,5 jaar. Doel is om cliënt veilig terug laten keren in de maatschappij door het recidiverisico zoveel mogelijk te verminderen middels het aangaan van verbinding en samenwerking, aanleren van tools en door het geven van vertrouwen en verantwoordelijkheid. De opnameafdeling en de Zeer Intensieve Zorg (ZIZ) afdeling vallen ook onder dit zorgprogramma.

Zorgprogramma Lang
In een TBS-kader is er de ‘opdracht’ tot risicomanagement en het beperken van recidiverisico. Veel is geborgd en geregeld binnen dit systeem. FPK Inforsa spant zich, naast dit gedwongen kader, maximaal in de cliënt te verleiden tot het aangaan van een duurzame verbinding. Met de verbinding als basis in de relatie, wordt geprobeerd de cliënt ook ná het wegvallen van het gedwongen kader te blijven motiveren tot het openstaan voor begeleiding, ondersteuning en coaching. De resocialisatie-afdeling valt ook onder dit zorgprogramma.

Foto’s van de Duivendrechtsekade

[slideshow_deploy id=’2362′]

Faciliteiten

Elke afdeling heeft een gezamenlijke woonkamer, keuken en een activiteitenruimte. Cliënten verblijven in de FPK op een eenpersoonskamer met aansluiting voor radio, tv en computer. Op de kamer is een douche, wastafel en wc aanwezig.

De FPK heeft een eigen binnentuin. In het restaurant van de kliniek is een kleine winkel aanwezig. Hier kunnen cliënten zaken voor dagelijks gebruik kopen zoals postzegels en enkele toiletartikelen.

Een huisarts en tandarts houden spreekuur in de kliniek. Ook een kapper, pedicure, fysiotherapeut en opticien komen regelmatig langs. Cliënten kunnen hier tegen betaling gebruik van maken.

 

 

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2019 Inforsa - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Onderdeel van  Arkin