Veilige en waardige zorg

Familie en Omgeving

U bent nauw betrokken bij de zorg voor uw familielid of naaste met psychiatrische problemen en/of verslavingsproblemen. Wat kan Inforsa voor ú betekenen?

Psychiatrische en/of verslavingsproblemen hebben vaak een ingrijpende invloed op het leven van zowel cliënten als hun familieleden. Er rijzen vragen als: wat houden deze problemen in, wat zijn de behandelmogelijkheden en hoe gaat dit verder? Wat kan ik wel of juist beter níet doen?

Ziektebeelden
Wilt u meer informatie over ziektebeelden? Bekijk dan de pagina met meer informatie over psychiatrische stoornissen of bekijk de informatie over verslaving.

Cursussen
PuntP en Jellinek (net als Inforsa onderdeel van Arkin) bieden cursussen en voorlichting voor familieleden van cliënten. Deze zijn gericht op ondersteuning en op het omgaan met de situaties die een psychiatrische stoornis met zich mee kan brengen. De meeste cursussen worden aangeboden door de afdeling preventie.
Kijk voor het cursusaanbod op de website van PuntP (psychiatrie) of Jellinek (verslaving).

Positieve rol

Familie, vrienden of bekenden spelen een positieve rol in het welzijn en het herstel van onze cliënten. Daarom betrekken we ze graag bij de behandeling. We brengen ze bijvoorbeeld op de hoogte van de inhoud van de behandeling en over een mogelijke bijdrage.

Welke rol u kunt spelen, hangt onder meer samen met het verloop van de behandeling en de wensen en behoeften van de cliënt. De medewerkers  informeren u graag.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de afdeling waar uw naaste verblijft.

Vertrouwenspersoon voor familie

Familieleden van mensen met psychiatrische- en/of verslavingsproblemen ervaren soms problemen met de hulpverlening. De familievertrouwenspersonen kunnen hen daarbij adviseren en ondersteunen. Meer informatie over de Familievertrouwenspersoon

Naastbetrokkenenraad

Voor mensen met psychiatrische en/of verslavingsproblemen is ondersteuning door familieleden of anderen die om hen geven, veel waard. Deze naastbetrokkenen kunnen daarbij vaak zelf ook wel een steuntje in de rug gebruiken. De Naastbetrokkenenraad van Arkin behartigt de collectieve belangen van de naastbetrokkenen van alle cliënten die in zorg zijn bij Arkin (Inforsa maakt deel uit van Arkin). Meer informatie over de Naastbetrokkenenraad van Arkin.

 

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2019 Inforsa - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Onderdeel van  Arkin